Kom igång med SEO

Sökmotoroptimering (SEO) – är konsten att göra ditt företag mer synligt i Google. Nedan berättar vi vad sökmotoroptimering är och hur du kan öka din naturliga ranking i Google.

Sökmotoroptimering bör inte förväxlas med annonsering på Google också kallat Google Ads. Annonsering på Google handlar om att betala Google för att placera din hemsida högre i sökresultaten. Detta görs genom att bjuda på olika sökord. Du kan inte betala Google för att komma högre i det organiska sökresultatet, utan istället bör du arbeta med er hemsida och innehåll för att komma högre upp i sökresultatet.

Vi utför både vanliga SEO med sökordsoptimering men genomför också teknisk SEO vilket innebär att man arbetar med er hemsida för att ni inte ska ha fler än en h1 på varje sida, se till att er hemsida är så snabb som möjligt osv.


Behöver ni hjälp med SEO är det bara att höra ar er till oss så genomför vi en rapport på saker som behöver åtgärdas.

Maila oss på info@hira.se

 • Varför tar SEO så lång tid?

  SEO är en process som inte sker över en natt. Det tar tid att öka din ranking när det gäller SEO. Även om det är en lång process, och om många företagare undrar hur lång tid det tar, finns det inget konkret svar. Men det man vet är att det tar olika tid för olika webbplatser.

  Google använder en algoritm för att tilldela en poäng till varje hemsida varje gång en person använder den. Den poängen hjälper till att se vilka hemsidor folk klickar på när de söker efter vissa sökord. Ju bättre en hemsida presterar, desto högre poäng desto högre upp hamnar den på listan och en hemsida som är högre upp på listan får mer trafik. Såhär marknadsförs en webbplats gratis.

 • Hur ser man resultaten av sin sökoptimering?

  För att se resultaten av att arbeta med sökoptimering kan man använda flera olika verktyg men två som är gratis och som bör ingå i din arsenal är Google Analytics och Google Search Console. Google Analytics använder du för att hålla koll på om din organiska trafik ökar eller minskar. Google Search Console använder man för att se mer exakt hur din ranking förbättras, hur många impressions man får och hur många klickar på era sökord.

  Vi arbetar aktivt med vår SEO och det första man märker är att det tar tid men vi ökar vår genomsnittliga placering varje vecka. Detta är något vi kommer få jobba med över lång tid. Nedan kan du se vår kurva på vår genomsnittliga ranking i Google Search Console. Detta är mellan 3 augusti 2019 och 15 september 2019.

  Det man kan se är att det går väldigt upp och ner men att kurvan den senaste månaden börjar bli mer stabil. Vi har under denna tiden förbättrat innehållet på hemsidan. Vi har fokuserat på att kalla oss digitalbyrå istället för marknadsföringsbyrå och vi har lagt till landningssidor för våra vanliga frågor vilket fångar upp vissa besökare som söker efter dessa. För att komma på frågorna använder vi vår sökfunktion här på hemsidan och förslagen som vi får när vi sätter upp våra annonser på Google Ads.

 • Hur hjälper vi er att sökordsoptimera?

  Vi hjälper till att sökordsoptimera, göra SEO analyser och komma med underlag för just ert företag. Vanliga frågor är:

  • Vilket sökord syns jag på?
  • Hur kan jag synas bättre?
  • Vilka sökord vill jag synas på?
 • Vad är SEO?

  SEO står för sökmotoroptimering, vilket är praxis för att öka mängden och kvaliteten på trafiken till din webbplats genom organiska sökmotorresultat.

 • Sökordsoptimering av hemsida
 • Sökordsanalyser
 • Sökordsrapporter
 • Teknisk SEO
 • Strategisk SEO
Hira Digital
Boka en demo

Vill ni se hur vi bygger våra hemsidor? Lämna dina uppgifter här nedan så hör vi av oss.

  Vill ni växa snabbare? Kontakta oss så hjälper vi er att komma igång.