Hur ser man resultaten av sökoptimering?

Hur ser man resultaten av sin sökoptimering?

15 september, 2019 2 minuters läsning

SEO är en process som inte sker över en natt. Det tar tid att öka din ranking när det gäller SEO. Även om det är en lång process, och om många företagare undrar hur lång tid det tar, finns det inget konkret svar. Men vad man vet är att det tar olika tid för olika webbplatser.

Google använder en algoritm för att tilldela en poäng till varje hemsida varje gång en person använder den. Den poängen hjälper till att se vilka hemsidor folk klickar på när de söker efter vissa sökord. Ju bättre en hemsida presterar, desto högre poäng och desto högre upp hamnar den på resultatlistan, och en hemsida som är högre upp på resultatlistan får mer trafik. Det är såhär en hemsidan marknadsförs gratis.

Vänta inte längre. Börja sökoptimera nu!

Behöver du komma igång med sökoptimering? Fyll i namn och email här nedan så hör vi av oss så fort som möjligt.

  För att se resultaten av att arbeta med sökoptimering kan man använda flera olika verktyg men två som är gratis och som bör ingå i din arsenal är Google Analytics och Google Search Console. Google Analytics använder du för att hålla koll på om din organiska trafik ökar eller minskar. Google Search Console använder man för att se mer exakt hur din ranking förbättras, hur många impressions man får och hur många klickar på era sökord.

  Vi arbetar aktivt med vår egna SEO och det första man märker är att det tar tid men att vi ökar vår genomsnittliga placering varje vecka. Detta är något vi kommer få jobba med över lång tid. Nedan kan du se vår kurva på vår genomsnittliga ranking i Google Search Console. Detta är mellan 3 augusti 2019 och 12 september 2019.

  Hittills har vi lyckats plocka en placering i veckan och som man kan se på kurvan går det upp och ner men att kurvan den senaste månaden börjar bli mer stabil. Skulle den fortsätta stabilisera sig uppåt så skulle det kunna innebära att vi är på förstasidan för dom genomsnittliga sökresultaten om 25 veckor. Men som sagt, det är svårt att säga exakt men då har vi ett mål vilket gör att vi om 6.5 månader kan återkoppla till detta blogginlägget för att se hur det har gått.

  Det vi har gjort för att förbättra resultatet är främst förbättringar av innehållet på hemsidan. Vi har fokuserat på att kalla oss digitalbyrå istället för marknadsföringsbyrå och vi har lagt till landningssidor för våra vanliga frågor vilket fångar upp besökare som söker efter dessa. För att komma på frågorna använder vi vår sökfunktion här på hemsidan och förslagen som vi får när vi sätter upp våra annonser på Google Ads.

  Behöver ni hjälp med SEO? Hör av er till oss så hjälper vi er att komma igång.

  Maila oss på info@hira.se


  Inlägget skrevs av Felix Sjöstedt

  Dela